Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Μας λένε οι «πρόθυμοι» πως είναι «ευτυχία» η μνημονιολιτότητα και δεν αισχύνονται καθόλου οι πλούσιοι πολιτικοί και σχολιαστές με τις μεγάλες καταθέσεις και τις βίλες στα Βόρεια στα Νότια προάστια και στα νησιά. Δεν είμαστε γαλακτομούσχαρα ρε... είμαστε απόγονοι ηρώων. Λέτε αυτά που σας προστάζουν τα αφεντικά σας και γι΄αυτό έχετε την φύλαξη από αστυνομικούς ΕΣΕΙΣ οι πρόθυμοι μνημονιακοί προπαγανδιστές της πτώσης του βιοτικού μας επιπέδου.


πηγή: http://typografeio.blogspot.com/

Οι εθνοπροδότες πασχίζουν να σώσουν τους πιστωτές και τα τομάρια τους, λεηλατώντας τους Έλληνες και τον τόπο.

Διαστάσεις εθνικού πένθους -με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες- παίρνει η απογοήτευση των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση των ίδιων και της χώρας, μετά την ένταξη στο ΔΝΤ.

Από την καθολική απογοήτευση δεν εξαιρείται κανένα κοινωνικό στρώμα, καμία πολιτική ιδεολογία, καμία ηλικία. Οκτώ στους δέκα Ελληνες, το 82%, που απάντησαν στην έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφεραν ότι τους τελευταίους 12 μήνες (σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο), η οικονομική τους κατάσταση έγινε χειρότερη έως πολύ χειρότερη.

πηγή: http://typografeio.blogspot.com/

____________________________________________________________


πηγή: ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Nόμος που θα επιβάλλει την λιτότητα φέρνει ο Παπακωνσταντίνου. Πρασινοφρουροί: Μονόδρομος η λιτότητα (Βίντεο)

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρέπει να βρει για το 2012-14 δώδεκα δις ευρώ επιπλέον. Φυσικά αυτά θα αντληθούν μέσω νέων μέτρων και νέων φόρων, για να πληρώσουμε τους διεθνείς το τοκογλύφους. Για να πληρωθούν λοιπόν οι τραπεζίτες (rockfeller, rothchild) το μέλος της λέσχης builderberg, άθεος και μη εκλεγμένος υπουργός οικονομικών φέρνει νόμο που θα επιβάλλει λιτότητα διαρκείας. Με άλλα λόγια οι πολίτες θα δουν περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων της και αύξηση της φορολογίας. Πάλι η μεσαία τάξη θα την πληρώσει καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να τα βάλει με τους χρηματοδότες της και έτσι δεν θα φορολογηθεί το κεφάλαιο, οι τράπεζες, και οι offshore εταιρίες...Την ίδια ώρα έχουμε τους πρασινοφρουρους να μας λένε ότι τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, τα πλεονεκτήματα της λιτότητας κτλ.. Βρε Κάτια μου (Μακρή) οι μισθοί είναι το πρόβλημα; Οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων για όσους δεν γνωρίζουν αποτελούν το μισό (περίπου 7 δις ευρώ) αποτελούν από όσα δίνουμε σε τόκους!!!!!! Μια τρύπα στο νερό κάνουμε! Το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος φυσικά, είναι μονόδρομος για τις τράπεζες διότι αλλιώς θα μειωνόντουσαν τα κέρδη τους.
Λύση εδώ και τώρα ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, έξοδος από το ευρώ, έλεγχος των κεφαλαίων και κρατικοποίηση τραπεζών. Όποιος διαφωνεί με αυτά, δύο πράγματα συμβαίνει είτε είναι άσχετος και παπαγαλίζει ό,τι ακούει από το λάος και to mega ή πολύ απλά είναι βολεμένος και έχει συμφέρον.


__________________________________________________


Πάγκαλος: «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση»

__________________________________________________

πηγή: αἰέν ἀριστεύειν

Ως πότε θα ‘μαστε “ γαλακτομούσχαρα”;

Έχουμε κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων για τον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Κάποιοι εθελοτυφλώντας το λένε συνομοσιολογία, άλλοι υπερβολές, όχι ότι λείπουν κι αυτές αλλά σίγουρα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στους καιρούς ζούμε.
Ότι και να συμβαίνει όμως γύρω μας, όσο και να πολεμώνται οι διαφορετικές ιδέες κάποιων ανθρώπων που πάνε κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα, που δεν θέλουν να ομογενοποιηθούν, οι πρώτοι εχθροί μας είμαστε εμείς οι ίδιοι…
Δυστυχώς η νοοτροπία που έχουμε αποκτήσει είναι καθαρά η βόλεψή μας, κι αυτό είναι μέχρι ενός ορίου θεμιτό, αλλά αν φτάνει στα όρια της αδιαφορίας και της κοινωνικής απαξίωσης, αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζουμε ωχαδερφισμό, τότε γίνεται επικίνδυνη. Και είμαστε, ή καλύτερα έχουμε γίνει “ βολεψάκηδες”, με ευθύνη των κυβερνώντων μας πρωτίστως από την μεταπολίτευση εως σήμερα και δευτερευόντως με ευθύνη των ίδιων των Ελλήνων της γενιάς των σημερινών 50άρηδων και μετ έπειτα. Μετατραπήκαμε δηλαδή όπως λένε και στο χωριό μου σε …”γαλακτομούσχαρα”. Μας άγουν και μας φέρουν, μας χειραγωγούν και μας εκμεταλλεύονται κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε την στήριξή μας σε αυτό; Υπάρχει ελπίδα;
Ας δούμε κάποια μικρά ενδεικτικά παραδείγματα πριν απαντηθεί το ερώτημα:
-Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μας παρουσίασε στο λογότυπο του για τις εκλογές μια ερμαφρόδιτη ελληνική σημαία χωρίς σταυρό. Το θέμα πήρε διαστάσεις, πολλοί ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν. Αποτέλεσμα, να εξαφανιστεί το εν λόγω λογότυπο.
-Πρόσφατα, στην καμπάνια για την προώθηση της εκπομπής του ΣΚΑΙ 1821, αναφερόταν ως υπότιτλος “ Η γέννηση ενός έθνους”. Επίσης η αντίδραση ήταν μεγάλη προς τον σταθμό και ο υπότιτλος άλλαξε στα βιβλία της σειράς σε “ Η γέννηση ενός Έθνους-Κράτους”.
-Πριν λίγες μέρες το ιστολόγιο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έκανε την αποκάλυψη για την σημαία της “ ανεξάρτητης” Κρήτης που εμφανίζονταν σε ένα διαφημιστικό μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο “ θόρυβος” που προκλήθηκε υπήρξε μεγάλος και παρά τις παιδιάστικες δικαιολογίες που πρόβαλε η εταιρεία, απαλείφθηκε η σημαία αυτή από την διαφήμιση.
Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα κυρίως θεμάτων που αναδείχθηκαν μέσα στις ανεξάρτητες φωνές των ιστολογίων.
Σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις είναι γνωστό σε όλους πόσο φοβούνται την λαϊκή αντίδραση και ιδιαίτερα σε εκλογική περίοδο…
Νομίζω λοιπόν, πως ότι συμβαίνει εναντίον μας, συμβαίνει γιατί απλά βρίσκουν και κάνουν. Οι Έλληνες ποτισμένοι τόσα χρόνια στην κομματικοκρατία δεν έχουν αντιληφθεί την δύναμή τους. Αν μπορούν με τις αποκαλύψεις κάποιων ανεξάρτητων ιστολογίων να υπαναχωρούν εταιρείες και συμφέροντα κολοσσοί, τί μπορεί να συμβεί σε μια πιο γενικευμένη κατακραυγή; Τί θα γίνει αν σταματήσουμε να είμαστε τα γαλακτομούσχαρα των ισχυρών;
Η συνειδητοποίηση της δύναμής μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή όσων θέλουμε να αλλάξουμε στην ζωή μας, στην κοινωνία μας, στην χώρα μας.
filologos10

πηγή: αἰέν ἀριστεύειν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger