Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εσωτερικός Ελληνικός Έλεγχος του Επαχθούς Χρέους, όχι ανάθεση σε διεθνή επιτροπή ελέγχου (από το blog αλλενάκι)

πηγή: αλλενάκι

Έχω εκτιμήσει την κα Σακοράφα για το ΟΧΙ στο Μνημόνιο.
Όμως, όπως έχω γράψει και αλλού, θεωρώ λάθος τη πρόταση για διεθνή επιτροπή ελέγχου του χρέους μας, διότι μ αυτό τον τρόπο η Ελλάδα υπάγεται σε ένα ακόμα Διεθνή Μηχανισμό, καλή τη πίστη, και με καλές προθέσεις από την πλευρά της κας Σακοράφα.
Το λογιστικό τσεκάρισμα, το audit, η διαδικασία ελέγχου και ανάλυσης της δημιουργίας του Επαχθούς Χρέους και της απόδοσης ευθυνών όπου δει, είναι εσωτερικό, δικό μας καθήκον, ημών, των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών.
Αφορά το σπίτι μας,  που είναι η Πατρίδα μας, είναι κάτι που πρέπει να γίνει εσωτερικά, εμάς υποδούλωσαν, εμάς γονάτισαν, εμεις θα το αποτινάξουμε.
Δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμία έξωθεν διεθνή “καλόπιστη” παρέμβαση.
Και αν ο ΓΑΠ έμπασε ύπουλα μέσα στο σπίτι μας τους δανειστές από τη πίσω πόρτα, ποιο το όφελος εμείς να το επαναλάβουμε και να προσφέρουμε ακόμα μία λαβή για διεθνή έλεγχο της τόσο εύθραυστης θέσης της χώρας στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα?
Η ανάλυση του χρέους, η κήρυξη του σε Επαχθές και Μη Πληρωτέο, αφού μαζί δεν τα φάγαμε, θα πρέπει να γίνει επίσης μονομερώς… από εμάς. Θα έρθει και κείνη η μέρα… .
Σε νεοκατοχικές εφημερίδες που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το Σύμφωνο Δανειακής Υποδούλωσης διαβάζουμε ότι προωθείται η πρωτοβουλία για τον διεθνή έλεγχο του χρέους μας, και πρέπει να είμαστε κουμπωμένοι, όπως διαβάζω και στο πολύ σπουδαίο άρθρο που παραθέτω του Δημήτρη Καζάκη από το: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους! διότι το σύστημα έχει πολλούς τρόπους να απορροφήσει τους κραδασμούς. Η δε εσωτερική αντιπολίτευση είναι ένα από τα βασικά όπλα για αυτό [δεν αφορά αυτό την κα Σακοράφα.]
Η κα Σ. Σακοράφα προτείνει διεθνή επιτροπή ελέγχου του χρέους με συμμετοχή Τουσόν, ενώ διαβάζουμε ότι έχει προταθεί και ο Κρούγκμαν [έλεος...!] για το σκοπό αυτό. Αντίθετη γνώμη έχει ο άλλος πόλος της αριστεράς. Ο κος Τσίπρας διαφωνεί και προτείνει διακομματική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ επιτροπή ελέγχου χρέους.
Ασχέτως της τύχης που επιφυλάσσεται στις διακομματικές επιτροπές στην Ελλάδα, διεθνής επιτροπή σημαίνει άλλη μία ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους να αναλάβουν τις τύχες μας!
Νομιμοποίηση του ΔΝΤ δλδ., αλλά από την ΑΝΑΠΟΔΗ!
Υπάρχουν ικανοί Έλληνες οικονομολόγοι που μπορούν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας, από αυτούς που κάνουν εθελοντική δουλειά στο διαδίκτυο, και να παρουσιάσουν αναλυτικά τα στοιχεία, εύληπτα και κατανοητά για όλο τον κόσμο, πόσα δανειστήκαμε, για ποιο σκοπό, από ποιους, πόσα πληρώνουμε για τοκοχρεωλύσια, ποιο ήταν το ύψος των προμηθειών … ώστε να κατατεθούν στη βουλή.
Η κλήση διεθνούς επιτροπής για λογιστικό τσεκάρισμα είναι άλλο ένα επιχείρημα στη φαρέτρα των Μνημονιακών υπέρ της νομιμοποίησης της κλήσης εδώ του ΔΝΤ και περαιτέρω κατάλυσης της όποιας εναπομείνασας Εθνικής κυριαρχίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger