Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ… (από το αἰέν ἀριστεύειν)

πηγή: αἰέν ἀριστεύειν

Πολυς λογος για την επιμαχη σειρα του σκάι ‘αφιερωμα’ στο 1821,αλλα πρεπει να το παραδεχτουμε οτι ειναι απολυτως ΑΚΟΛΟΥΘΗ με ολο το πολιτισμικο πακετο της σκοτεινης κυβερνησης ΠΑ-ΣΟΚ ,ωστε ο  εξαθλιωμενος οικονομικα λαος  να αποδεχτει τη δουλεία,

αν ξεθωριασει η εθνικη του συνειδηση,

αν στοιβαξουμε τα παιδια του σε σχολεια-φαμπρικες,με τρομοκρατημενους δασκαλους-υπο τη διαρκη απειλη της απολυσης-με παραποιημενη την ιστορια του και ποιος ξερει τι αλλο ακομη…

αν παψει να πληρωνει το κρατος τα σχολεια και τα πανεπιστημια των ιθαγενων

αν του καιμε τα εγκεφαλικα κυτταρα με παραπληροφορηση,φοβικα και ενοχικα συνδρομα απο τα ΜΜΕ

αν επαναφερουμε τα φρουτακια για  ακομη μεγαλυτερη αποχαυνωση και εθισμο σε ποταπες ενασχολησεις

αν…αν…αν…

Και επειδη παρουσιαστηκαν σχεδον ιδανικες οι συνθηκες της οθωμανικης τυραννιας,παραθετω ενα αποσπασμα απο την ‘ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ’ του Ρηγα   το 1797,απο το σχολικο βιβλιο της Α’ λυκειου,πριν το συγκεκριμενο κειμενο το κοψει η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ της λεσχης  bilderberg:

Η επαναστατική προκήρυξη

Ο λαός, απόγονος των Ελλήνων, οπού κατοικεί την Ρούμελην,  την Μι­κράν Ασίαν, τας Μεσογείους νήσους, την Βλαχομπογδανίαν, και όλοι ό­σοι στενάζουν υπό την δυσφορωτάτην τυραννίαν του Οθωμανικού βδελυρωτάτου δεσποτισμού, ή εβιάσθησαν να φύγουν εις ξένα βασίλεια, διά να γλιτώσουν από τον δυσβάστακτον και βαρύν αυτού ζυγόν, όλοι, λέγω, Χριστιανοί και Τούρκοι, χωρίς κανένα ξεχωρισμόν θρησκείας (επειδή ό­λοι πλάσματα Θεού είναι και τέκνα του πρωτοπλάστου), στοχαζόμενοι ό­τι ο Τύραννος, ονομαζόμενος Σουλτάνος, κατέπεσεν ολοτελώς εις τας βρωμερας ορεξεις του, επερικυκλώθη από ευνούχους και αιμοβόρους α­μαθέστατους αυλικούς, ελησμόνησε και κατεφρόνησε την ανθρωπότητα, εσκληρύνθη η καρδία του κατά της αθωότητος, και το πλέον ωραιότερον βασίλειον του κόσμου, οπού εκθειάζεται πανταχόθεν από τους σοφούς, κατήντησεν εις μίαν βδελυράν αναρχίαν, τόσον, ώστε κανένας, οποιασ­δήποτε τάξεως και θρησκείας, δεν είναι σίγουρος μήτε διά την ζωήν του, μήτε διά την τιμήν του, μήτε διά τα υποστατικά του.

Ο πλέον ήσυχος, ο πλέον αθώος, ο πλέον τίμιος πολίτης κινδυνεύει κά­θε στιγμήν να γίνη ελεεινή θυσία της τυραννικής φαντασίας, ή τουν α­γρίων τοποτηρητών και αναξίων μεγιστάνων του Τυράννου, ή τέλος (ό­περ συνεχέστερον συμβαίνει), των κακότροπων θηριωδέστατων μιμητών του, χαιρόντων εις το ατιμώρητον κρίμα, εις την σκληροτάτην απανθρωπότητα, εις την φονοκτονίαν,χωρίς καμίαν εξέτασιν, χωρίς καμίαν κρί­σιν.

-   Ουρανέ! εσύ είσαι απροσωπόληπτος μάρτυς των τοιούτων κακουρ­γημάτων.

-Ήλιε! εσύ βλέπεις καθημερινώς τα τοιαύτα θηριώδη τολμήματα.

-  Γη! εσύ ποτίζεσαι αδιακόπως από τα ρείθρα των αθώων αιμάτων.

Ποιος έχει στόμα να με ειπή το εναντίον;
Ποιος είναι εκείνος ο τίγρις, ομόψηφος των τοσούτων ανομημάτων;
Ας έβγη εις το παρόν, και διά πολέμιόν του μάρτυρα θέλει αποκτήσει όλην την Κτίσιν, ήτις αγλώσσως γογγά διά τους αδίκους ώδε*εκχυνομένους ρύακας των ανθρωπίνων αιμάτων.

Ο μέχρι τούδε, λέγω, δυστυχής ούτος λαός, βλέποντας ότι όλαι του αι θλίψεις και οδύναι, τα καθημερινά δάκρυα του, ο αφανισμός του, προέρ­χονται από την κακήν και αχρειεστάτην διοίκησιν, από την στέρησιν κα­λών νόμων, απεφάσισεν, ενανδριζόμενος* μίαν φοράν, να ατενίση προς τον ουρανόν, να εγείρη ανδρείως τον καταβεβαρημένον τράχηλόν του …

Υ.Γ. Αν ο Ρηγας ζουσε το 2011, θα ειχε χαρακτηριστει ή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ, ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.Εζησε ομως την εποχη του ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ και εκτελεστηκε στα 41 του χρονια.Παλεψε για την εθνικη απελευθερωση ΑΝΑΞΙΩΝ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΩΝ που ομως αγνωμονες,απατριδες και σκοτεινοι,πασχιζουν να ριξουν τη  ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΨΥΧΗ  στη σκια της ιστοριας…

_________________________________________


Μια φήμη, μια συκοφαντία αρκούσε για να βρεθεί μπλεγμένος οποιοσδήποτε «ραγιάς» και να αντιμετωπίσει το δίλημμα που αντιμετώπισαν εκατομμύρια ορθόδοξων χριστιανών, εξισλαμισμός ή βασανιστήρια και θάνατος.
Για να δούμε ένα παραδείγμα τι είδους «ισονομία» απολάμβαναν οι χριστιανοί σε σχέση με τους οθωμανούς.

«ισονομία»
Ο πλέον ήσυχος, ο πλέον αθώος, ο πλέον τίμιος πολίτης κινδυνεύει κά­θε στιγμήν να γίνη ελεεινή θυσία της τυραννικής φαντασίας, ή τουν α­γρίων τοποτηρητών και αναξίων μεγιστάνων του Τυράννου, ή τέλος (ό­περ συνεχέστερον συμβαίνει), των κακότροπων θηριωδέστατων μιμητών του, χαιρόντων εις το ατιμώρητον κρίμα, εις την σκληροτάτην απανθρωπότητα, εις την φονοκτονίαν,χωρίς καμίαν εξέτασιν, χωρίς καμίαν κρί­σιν.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, ένα από αυτά είναι το παρακάτω:

«ισονομία»
Άγιος Δημήτριος ο εν Κωνσταντινοπόλει
Ο Άγιος Δημήτριος ήταν όμορφος στην όψη, δυνατός στο σώμα και σεμνός στα ήθη. Εικοσιπέντε χρονών, εργαζόταν στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης σ' ένα οινοπωλείο, που άνηκε στον Χριστιανό Χατζή Παναγιώτη.

Κάποιοι από τους θαμώνες του οινοπωλείου, Μωαμεθανοί από τον Πόντο, προσπάθησαν να προσηλυτίσουν τον Δημήτριο. Μια μέρα που αυτοί μέθυσαν διώχτηκαν από τον οινοπώλη με τη βοήθεια του ρωμαλέου Δημητρίου κακήν κακώς.

Κατά τη συμπλοκή αύτη, τραυματίστηκε κάποιος απ' αυτούς τους Τούρκους, οι όποιοι κατάγγειλαν σαν δράστη τον Δημήτριο. Έτσι ο Δημήτριος οδηγήθηκε στον βεζίρη και επειδή δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητα του, του ετέθη το έξης δίλημμα: ή να γίνει μωαμεθανός ή θα πεθάνει. Αλλά ο Δημήτριος σθεναρά επέμενε στην χριστιανική πίστη. Μπροστά στη σταθερή εμμονή του Δημητρίου, ο βεζίρης διέταξε τον αποκεφαλισμό του. Προ της εκτελέσεως, οδηγήθηκε και πάλι μπροστά στον βεζίρη, αλλά και πάλι ο Δημήτριος δεν υπέκυψε στις κολακείες, τις υποσχέσεις και τα βασανιστήρια των Τούρκων, και ειδικά αυτά των ιδίων των κατηγόρων του.

Έτσι ο Δημήτριος, στις 27 Ιανουαρίου 1784 μ.Χ., αποκεφαλίστηκε μπροστά στο οινοπωλείο που εργαζόταν. πηγή: http://www.saint.gr/5006/saint.aspx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger