Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η κυριαρχία των τραπεζών - τοκογλύφων και των πολυεθνικών γιγαντώνεται εις βάρος των Εθνικών κρατών που είναι η "ομπρέλα" που μας προστάτευε ως τώρα

Η κυριαρχία των τραπεζών - τοκογλύφων και των πολυεθνικών γιγαντώνεται από την κατάργηση του προστατευτισμού και της Δημοκρατίας (τις Συνταγματικές εκτροπές, τον δημογραφικό αφανισμό του Ελληνικού Έθνους και την διάλυση του κοινωνικού ιστού - πολυφυλετική χυλοποίηση του Ελληνικού Έθνους που προκαλείται από την εισβολή λαθροεποίκων).
Ο έλεγχος - χειραγώγηση του λαού από τους κυβερνώντες, τα Μ.Μ.Ε. και τους υπερεθνικούς οργανισμούς πρέπει να εξισορροπεί την οργή των πολιτών για την οικονομική εξαθλίωσή μας.
Ο έλεγχος - χειραγώγηση του λαού γίνεται ή επιχειρείται να γίνει μέσω των ελεγχόμενων Μ.Μ.Ε. και μέσω νομοθετημάτων π.χ. με την ζουγκλοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την διόγκωση της ανεργίας,
με την κάρτα του υπόδουλου , τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, τους παρακρατικούς, την αποκοίμηση, τον αποπροσανατολισμό, την αποσιώπηση, τον φόβο, το αίσθημα αδυναμίας αντίδρασης.

Ακολουθούν αποσπασματικές φράσεις από το κείμενο Τα χρέη των Εθνών στο Antinews που δείχνει την δυναμική επιβολή της εξουσίας των τραπεζών - τοκογλύφων έναντι του Έθνους - κράτους.

Όπως όλοι ήδη γνωρίζουν, οι τράπεζες είναι τόσο ισχυρές, που έχουν προ πολλού εξαγοράσει τους πολιτικούς, αλλά και τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό ζήτημα διαφθοράς, αλλά για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των λαών.

Σήμερα έχουμε «τα χρέη των εθνών». Τα μαθηματικά του χρέους, σημαίνουν πως με τον καιρό, τα κράτη θα χάνουν το πλούτο τους και θα εξαρτώνται από το παγκόσμιο τραπεζικό δίκτυο προκειμένου να επιβιώσουν.

Τα χρέη αυξάνονται γεωμετρικά, ενώ η οικονομία σε καμπύλη S. Άρα, τα ποσά των χρεών θα είναι πάντα μεγαλύτερα από το μέγεθος της πραγματικής οικονομίας. Εφόσον οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν τη δύναμη να δημιουργούν οφειλές, τότε οι μεγαλύτερες από αυτές πάντα θα νικάνε τα κράτη, ειδικά όταν το ποσό της πίστωσης που μπορεί να δημιουργηθεί (το μέγεθος της νομισματικής βάσης) δεν περιορίζεται από πραγματικά κεφάλαια, αλλά απλά βασίζεται σε ένα σύστημα συναλλαγματικού fiat.

Ακολουθεί κείμενο που μιλάει για την "Σοβιετοποίηση" που προκαλείται από τις μονοπωλιακές πολυεθνικές εταιρείες.
πηγή: http://taxalia.blogspot.com/
αναδημοσίευση: http://tolimeri.blogspot.com/

Του Αναστάσιου Καζαντζίδη

Τελικά ‘σύντροφοι’ Έλληνες πατριώτες, τα κατάφεραν! Έκαναν τη χώρα μας μια ετεροχρονισμένη μπανανία της Ε.Σ.Σ.Δ.! Αναίμακτα, χωρίς Δεκεμβριανά και αλληλοσπαραγμούς: Η εταιρεία πλέον είναι πάνω από τον άνθρωπο.
Πάνω από τον άνθρωπο δεν ήταν και το κόμμα στην πρώην Σοβιετία;
Το εταιρικό δικαίωμα είναι πάνω από το ανθρώπινο δικαίωμα.
Το ‘κομματικό δικαίωμα’ δεν είχε το ρόλο του ΘΕΟΥ στον υπαρκτό σοσιαλισμό;
Η ισότητα στη φτώχεια δεν ήταν η πραγματικότητα στην πρώην Σοβιετία για τους πολίτες της; ισότητα στη φτώχεια δεν εφαρμόζει και η τρόικα στην Ελλάδα;
Καμία απολύτως η διαφορά. Διότι μπορεί ο ..αριθμητής να είναι τελείως διαφορετικός, ο
παρονομαστής όμως είναι ΚΟΙΝΟΣ: η εξαθλίωση του πολίτη.
Σήμερα το ρόλο του Κομμουνιστικού Κράτους Δυνάστη της πρώην Σοβιετίας, τον έχει αναλάβει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Όχι όποια κι όποια εταιρεία. Η μεγάλη εταιρεία, αυτή που τα ελέγχει όλα. Το μονοπώλιο.
Και είναι πολύ σημαντική η κουβέντα που άνοιξε από τον Αντώνη Σαμαρά και ευτυχώς για τη δημοκρατία μας την αποδέχτηκε και τη συνεχίζει και ο πρωθυπουργός, για την αλλαγή του Συντάγματος.
Όταν γραφόταν το σύνταγμα της χώρας μας, οι εταιρείες ήταν ακόμα στη γέννησή τους και είχαν περιορισμένες αρμοδιότητες.
Λίγο η μεταποίηση, καμιά βιοτεχνία, λίγο εμπόριο και …τέλος.
Τότε την πραγματική εξουσία την ασκούσε ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος και έπαιρνε τις αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και ακολουθούσαν οι διάφοροι οικονομικοί παράγοντες. Σήμερα όμως, ιδιαίτερα μετά τη ‘μαύρη εποχή Σημίτη’ στη χώρα μας, το πρώτο χέρι το έχουν οι πρόεδροι των μεγάλων εταιρειών, το πρώτο χέρι το έχουν τα γνωστά μονοπώλια που δεν μπορεί να τα ελέγξει το κράτος – διότι τα ίδια συμφέροντα φρόντισαν τόσα χρόνια να διαβρώσουν τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς- σήμερα λοιπόν, την πραγματική εξουσία την ασκούν οι ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.
Η τρόικα πλέον δεν συνομιλεί με την κυβέρνηση, απλά της δίνει εντολές.
Η τρόικα συνομιλεί ΜΟΝΟ με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
Πως φτάσαμε έως εδώ; Πολύ απλά: το ‘εταιρικό δικαίωμα’ τόσα χρόνια, κινούμενο ύπουλα μέσα στους πολιτικούς διαδρόμους, στους συνδικαλιστικούς διαδρόμους, και τα τελευταία είκοσι χρόνια στους διαδρόμους των ΜΜΕ, με χορηγίες και λαδώματα, κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια δύναμη και να συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο, με αποτέλεσμα όλες οι εξουσίες της ελληνικής δημοκρατίας να περάσουν σε ένα συντριπτικό ποσοστό στα χέρια του.
Έτσι οι πολιτικοί άλλαζαν, οι κρατικοί λειτουργοί άλλαζαν, οι συνδικαλιστές άλλαζαν ενώ η ‘ΕΤΑΙΡΕΙΑ’ έμενε πάντα ζωντανή να πορεύεται, συγκεντώνοντας ολοένα και περισσότερο χρήμα και εξουσία.
Σήμερα φτάσαμε στην υπέρτατη ‘σοβιετική’ κατάντια: το δικαίωμα της εταιρείας να είναι πάνω από το ανθρώπινο δικαίωμα!
Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Με την αλλαγή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ που θα διαλύει αυτόματα εκείνες τις εταιρείες που καταπατούν τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Δημιούργησες μονοπώλιο; Διάλυση, όχι πρόστιμο της κακιάς ώρας που δεν πληρώνεται ποτέ! Διάλυση. Με συνταγματικό νόμο.
Αλλιώς θα έρθει η μεγάλη στιγμή. Η δυσάρεστη στιγμή για το σύστημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger