Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ισλ(ανδία) ή δαν(ε)ία του νότου. Αυτό είναι το ερώτημα προς τους 100 κορυφαίους στοχαστές του κόσμου.

Αν δεν είχε αρνηθεί ο Ισλανδικός λαός να διαλύσει την κοινωνία τους για να πλουτίσουν οι τραπεζίτες θα γινόμασταν Ισλ(ανδία) του νότου.
Αν΄αυτού μετατρεπόμαστε σε δαν(ε)ία του νότου.

Οι τράπεζες που βρίσκονται στην Ελλάδα δανείζονται από την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το άρθρο: http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/100_29.html

«Αυτή τη στιγμή, τα βραχυπρόθεσμα και συνεχώς αναχρηματοδοτούμενα (δλδ ανανεούμενα) δάνεια που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, φτάνουν τα € 95 δις.

Το πρόβλημα για τους τραπεζίτες, ξεκινάει από το γεγονός, πως η χρηματοδότηση τους από την ΕΚΤ, γίνεται με την καταβολή ενεχύρων. Τα ενέχυρα αυτά είναι είτε κρατικά ομόλογα είτε εγγυημένες από το Δημόσιο τραπεζικές εκδόσεις. Στην κατηγορία των τραπεζικών εκδόσεων, συμπεριλαμβάνονται τα τραπεζικά ομολογιακά δάνεια και οι τιτλοποιήσεις δανείων.»


Αφού μεταφέρονται στο εξωτερικό κρατικά ομόλογα είτε εγγυημένες από το Δημόσιο τραπεζικές εκδόσεις (95 δις ευρώ ενέχυρα στην ΕΚΤ μέχρι τώρα).
+
110 δις ευρώ από την δανειακή σύμβαση
+
μελλοντικά δάνεια

Τότε θα έχουμε σύντομα όχι μόνο την πλήρη μετατροπή του χρέους σε ενυπόθηκο (memorandum) από “τοξικό ομολογιακό” αλλά και διόγκωση του ΕΝΥΠΟΘΗΚΟΥ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) χρέους που θα χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για το γενικό ξεπούλημα και την κοσοβοποίηση μεγάλου μέρους της Ελληνικής επικράτειας.

Η αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου προετοιμάζεται από μεγαλοδημοσιογράφους, τηλεοπτικά σήριαλ “φιλίας”, δηλώσεις από τούρκους για το Αιγαίο και επισκέψεις στην τουρκία.

Το παραπάνω σχόλιο το έκανα στο blog αλλενακι στην ανάρτηση με τίτλο: Η Δικτατορία είναι Τραπεζική [φυσικά...] και επιβάλλεται με Διοικητικά Μέτρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger