Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μερικές από τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε απάθεια τον λαό

Μερικές από τις μεθοδεύσεις που οδηγούν σε απάθεια τον λαό:

α) Ο νεοραγιαδισμός που προωθείται με επικοινωνιακά προπαγανδιστικά τρικ όπως ο άνθρωπος του μόχθου (με τον μισθό που έδωσε ο άνθρωπος του μόχθου στον πρωθυπουργό),

β) η διαστρέβλωση των εννοιών (όπως τους φόρους και η λιτότητα που βαφτίζονται αλληλεγγύη, τα μέτρα που βαφτίζονται πολιτικές, το ξεπούλημα που βαφτίζεται αξιοποίηση, η προδοσία που βαφτίζεται διάσωση) από Μ.Μ.Ε. και πολιτικούς προκαλεί στον λαό σύγχυση

γ) η μέθοδος της σαλαμοποίησης, οι τυραννικοί νόμοι (π.χ. άμεσης επίταξης φορτηγών), η δυσφήμηση ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων (τεμπέληδες στρατιωτικοί, φορτηγατζίδες που αποκαλούνται στα Μ.Μ.Ε. βαρώνοι κ.α.), η συμπόρευση του έντυπου τύπου και των καναλιών στην νεοσκλαβωτική γραμμή του Παπανδρεομνημονίου, και η καταστολή από αστυμομικές δυνάμεις (Μ.Α.Τ.) προκαλεί αίσθημα αδυναμίας αντίδρασης στον Ελληνικό λαό)

δ) Το ψεύτικο μήνυμα που προωθείται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ιντερνετικούς προπαγανδιστές κυβερνητικής γραμμής στην ισότιμη συνενοχή του λαού στις λαμογιές του πολιτικών – κυβερνητικών μηχανισμών.

ε) Ο εκφοβισμός (νεκροί στην Marfin), η αγωνία και η ανασφάλεια για το μέλλον (ανεργία, σύνταξη, νοσήλεια, εκπαίδευση, κοινωνικό, πολιτισμικό και θρησκευτικό περιβάλλον, υψηλή εγκληματικότητα) επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Τα παραπάνω είναι μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν την παρακάτω πορεία:

(Oriana Fallaci)
Η παραίτηση οδηγεί στην απάθεια
Η απάθεια οδηγεί στην αδράνεια
Η αδράνεια οδηγεί στην αδιαφορία
Η αδιαφορία παραλύει το ένστικτο αυτοσυντήρησης, το ένστικτο να αντισταθείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger