Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

πηγή: http://vatopaidi.wordpress.com/

Νέαρχος Παναγή
Λεμεσός

Δύο μέτρα και δύο σταθμά


«ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΜΕΝΟΣ»
Είναι πραγματικά παράδοξο μέσα στην ανθρώπινη φύση η τάση που έχουμε να βρίσκουμε χίλιες δυο δικαιολογίες για να δικαιολογήσουμε αντικειμενικά άδικες καταστάσεις αλλά και από την άλλη πλευρά πάλι με δικαιολογίες και επιχειρήματα αβάσιμα και μη λογικά να κατακεραυνώνουμε και να κατηγορούμε πράγματα και καταστάσεις που δεν αξίζουν αυτής της αντιμετώπισης. Όντως το μυαλό του ανθρώπου είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής επιδοκιμασιών ή αποδοκιμασιών ανάλογα με το τι μας γουστάρει. Μπορεί το ίδιο κακό να πράττεται από δυο άτομα αλλά στον ένα να βρίσκουμε δικαιολογίες (π.χ ο γιος μας , ο αγαπημένος συγγενής μας) ενώ τον άλλο να τον κατακρίνουμε.
Αυτή την ίδια συμπεριφορά για πολλοστή φορά παρακολούθησα στη βουλή των Ελλήνων προχθές όταν έγινε συζήτηση για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό μέσα στην Αθήνα.
Ένα σωρό επιχειρήματα από αυτούς που συνηγορούν στην ανέγερση τζαμιού με μιναρέδες στην Αθήνα και ένα σωρό επιχειρήματα από τους ιδίους για την περίπτωση της μονής Βατοπαιδίου. Επιγραμματικά,
  1. το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εν μέσω κρίσης δωρίζει γη (πανάκριβη) για να κτιστεί τέμενος και με έξοδα του Ελληνικού κράτους. Και σε αυτούς που αντιτάσσονται τους ονομάζει ρατσιστές ……
  2. Κόπτονται για την θρησκεία των άλλων που είναι μειονότητα (σε λίγα χρόνια όμως θα είναι η πλειονότητα) και αδιαφορούν για την Ορθοδοξία μας. Έκαναν ένα ανηλεή πόλεμο κατά του Βατοπαιδίου για πράγματα που της άνηκαν , δεν τους τα δώρισαν. Οι δε ανταλλαγές ήταν σκάνδαλο δήθεν ενώ η δωρεά του ακινήτου και η δωρεάν ανέγερση του τζαμιού δεν είναι γιατί γίνεται με την ευλογία του κράτους.
  3. Ονομάζουν όσους ασχολούνται με την θρησκεία  (όποια και αν είναι) οπισθοδρομικούς και μερικοί δηλώνουν άθεοι αλλά τους κάνουν το τέμενος. Οπισθοδρομικοί όμως τελικά για αυτούς είναι όσοι είναι Ορθόδοξοι.
  4. Πάνε να κτίσουν ένα τέμενος σε μια περιοχή που μένουν άτομα χαμηλής οικονομικής στάθμης. Γιατί δεν το κάνουν στα Βόρεια προάστια που εκεί μένουν αρκετοί βουλευτές. Ή μήπως θα ενοχληθούν οι πλούσιοι;
  5. Η Μέρκελ δήλωσε ότι το πολυπολιτισμικό μοντέλο έχει αποτύχει (και ο Σαρκοζί), μήπως εκτός από τις άλλες αποτυχίες πρέπει να φορτωθούμε και άλλες.
Πραγματικά δεν έχουμε τίποτε με τους συνανθρώπους μας άλλων θρησκειών αλλά είναι προκλητικό να χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τουλάχιστον ας μας κάνουν την «χάρη» να μεταχειρίζονται την μονή Βατοπαιδίου και γενικά την εκκλησία όπως μεταχειρίζονται τους μουσουλμάνους. Αν μη τι άλλο ζητάμε στην ίδια μας την χώρα να μεταχειρίζονται το ίδιο , όχι καλύτερα , με τους αλλοθρήσκους.

Νέαρχος Παναγή
Λεμεσός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger