Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Δύο άρθρα πατριωτικής αφύπνισης

Το παρακάτω βίντεο με τους ωραίους στίχους ελπίζω να σας αγγίξει όπως άγγιξε εμένα.
Το ανακάλυψα στο blog olympia σε ένα πολύ καλό thread με τίτλο

Στη μητέρα των μαχών, ο σκοπός θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Η πολύ καλή ανάρτηση (post) έγινε αφορμή για συζήτηση και διατύπωση απόψεων με πολύ ενδιαφέρον και έμπνευση.Το κείμενο της ανάρτησης είναι το παρακάτω:

http://olympiada.files.wordpress.com/2010/08/14-ce97ce9acea5cea1ce91cea4ce97cea3cea1cea91985.jpg?w=233&h=310

Πριν πιάσεις “τ’ άρματα”, σκέψου προσεκτικά τον λόγο που μπαίνεις στη μάχη.
Εάν μπεις στη μάχη για τα φράγκα, για την κονόμα, για “οικονομικά αιτήματα”, τότε είσαι ένα πορτοφόλι. Αναπόφευκτα θα σε αδειάσουν και θα σε πετάξουν στα σκουπίδια.
Εάν μπεις στη μάχη για την αλαζονεία, για τη “μαγκιά” και την φιγούρα, τότε θα έχεις την τύχη του Κόκορα. Τον αφήνουν στο κοτέτσι πλουμιστό, να νομίζει ότι είναι ο βασιλιάς και να κοκορεύεται μέχρι που μια ωραία πρωΐα, αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς η μακαρονάδα του αφεντικού.
Εάν μπεις στη μάχη για την Ιδέα, για το σύνολο, για την γέννα που έρχεται, για τη γενιά που έφυγε, αυτά δηλαδή που απαρτίζουν το Έθνος (=Γέννα),
εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.
Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα. Την αιώνια αρχή που υποτάσσει το σαθρό και το άδικο. Το πρότυπο που έχει αποθεωθεί και τεκμηριωθεί ανά τους αιώνες, ενσαρκωμένο στον μαχητή που μπήκε ενάντια στην “λογική κατάληξη” με ενθουσιασμό (Εν Θεω Ουσία) γιατί ο σκοπός του ήταν Θείος. Αληθινός. Η ίδια η Αλήθεια.
Ας θυμηθούμε τον Κολοκοτρώνη. Προδομένος από το γένος του, από τους επίορκους του Έθνους του, τα χρηματισμένα “πατριωτάκια” που του στέρησαν μέχρι και τον γιό του τον πρωτότοκο. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ήταν ο άνθρωπος που έφερε τη λευτεριά. ΕΝΑΣ άνθρωπος, ένας μαχητής αρκούσε για να Ενθουσιάσει τους ραγιάδες, ενάντια στον φόβο, την ηττοπάθεια, την υπεροπλία και υλική ισχύ των αδίκων, την προδοσία των ημετέρων. Τι ομοιότητες Θέε μου.
Δεν ήταν υπεράνθρωπος, έγινε απλώς αυτό για το οποίο πολεμούσε. Τι ήταν αυτό; Μα το είπε ο ίδιος ξεκάθαρα:
“Για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”
Βρε κάτι συμπτώσεις… Τι έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν τη μάχη στην επίκληση που του έμαθε η Ορφική Ολυμπιάδα;
“Ζευ Βασιλεύ και Γαία”
Μα και όταν η Θυσία ήταν αναπόφευκτη, ο Θανάσης (Αθάνατος) Διάκος:
Πατέρα παντοδύναμε, ἄκουσες τὴν εὐχὴ μού• μου φύτεψες μέσ’ στὴν καρδιὰ ἀγάπη, πίστη, ἐλπίδα, ἔδωκες μία ἀχτίδα Σου ἀθέρα στὸ σπαθί μου καὶ μοῦ’πές: Τώρα πέθανε γιὰ Μέ, γιὰ τὴν Πατρίδα.
Ο Μισόζωος εχθρός λοιπόν, δεν φοβάται ούτε τους συνδικαλιστές, ούτε τους “ξερόλες”. Φοβάται αυτούς τους τρελλούς, τους αδίστακτους. Γνωρίζει ότι δε μπορεί να τους αγοράσει. Δε μπορεί να τους “θαμπώσει”, δεν μπορεί να τους φοβίσει. Το κυριότερο, δε μπορεί ούτε να τους εξαπατήσει διότι απλούστατα γνωρίζουν την Αλήθεια.
Ζούμε την Αλήθεια ως υπέρτατη πράξη Ελευθερίας. Την λέμε ως πράξη επαναστατική, όπως είπε ο Όργουελ. Ούτε χίλιες Δραγώνες ούτε όλα τα ΜΜ”Ε” δεν θα μας ρίξουν στη λήθη. Γιατί είναι η αιώνια συνταγή Νίκης. Από τα χρονια του Διός, του Λεωνίδα, μέχρι σήμερα:

…καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς.


__________________________________________________________________Ένα επίσης πολύ ωραίο άρθρο ανακάλυψα στο:
"Εθνικιστικός Αγών" του Σπυρίδωνος Καραχάλιου.

http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΘΗΒΑ 10-8-2010 .
Μια ολόκληρη κοινωνία βιώνει ένα κλίμα βαθιάς πολιτικής αναξιοπιστίας και ανασφάλειας. Και τα σημάδια αυτής της αναξιοπιστίας έχουν σαφή κατεύθυνση. Σκοπός της εξουσιαστικής γραμμής του Καθεστώτος είναι ο εθνικός αποχρωματισμός της ελληνικής κοινωνίας με το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, την συρρίκνωση της εθνικής εργατικής τάξης, την καλλιέργεια της κοινωνικής ανωμαλίας και την εκ νέου ταπείνωση του αισθήματος της ελληνικότητας που ενδιαφέρει πάντοτε τους εξουσιαστές και τα νεοταξικά αφεντικά τους.

Αλλά για να γίνει το σχέδιο του Διεθνιστικού Νεοταξισμού πραγματικότητα, για να φτάσουμε σε μια Ελλάδα δίχως Έλληνες πρέπει να εμφανιστεί η ύπαρξη ενός κακού που έχει βαλθεί να μας καταστρέψει και ενός «καλού» που προσπαθεί να μας προστατέψει. Χρειάζεται η κακή τρόικα που μας επιβάλλει μέτρα τέτοια ώστε να «αναγκάσει» την κυβέρνηση να «προσπαθεί» να περισώσει ό,τι μπορέσει, και ας την επέλεξε η ίδια και η Καθεστηκυία Τάξη ως σωτήρα. Και μέσα στον γενικό ορυμαγδό υπάρχουν οι αυστηροί και κακοί υπουργοί, οι καλοί τάχα υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές που ανθίστανται και οι εργατοπατέρες συνδικαλιστάδες, κομματικοί του καθεστώτος κι αυτοί, που πολεμούν για τον Έλληνα Εργάτη τάχα. Για να υποχωρήσουν όλοι μαζί.

Στο ζήτημα της ΔΕΗ ζούμε το κλασσικό σενάριο με τους συνδικαλιστές να αρνούνται την πώληση λιγνιτικών μονάδων και την υπουργό ενέργειας να αναζητά άλλους τρόπους για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Στο θέμα αυτό για λόγους κομματικούς εμφανίζεται να ψάχνει τάχα νέους δρόμους και το οικονομικό επιτελείο και ο πρωθυπουργός. Το ίδιο σενάριο εξυφαίνεται και στο ζήτημα του περιορισμού του κόστους και του προσωπικού των ΔΕΚΟ και το καινούριο λειτουργικό τοπίο των τραπεζών. Όμως η διάψευση έρχεται από την ίδια την τρόικα, καθώς εμμένει στην πώληση του 40% της ΔΕΗ, την απόλυση κι όχι μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων, την αύξηση των τιμολογίων των κοινωφελών οργανισμών, την υπαγωγή και νέων προϊόντων στην κλίμακα του 23% ΦΠΑ με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, την χρηματοδότηση περαιτέρω των τραπεζών τάχα για την ενίσχυση της ρευστότητας και το ξεπούλημα δημοσίων τραπεζών.

Ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου στην απολογιστική συνέντευξη τύπου για την νέα τοκογλυφική δανειακή δόση αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των αγορών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με το ξήλωμα – αποκρατικοποίηση, το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον με τις πλέον χαλαρές προφανώς απολύσεις, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της εισόδου ξένων τραπεζών στην Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στις οικονομίες δηλαδή Ελλήνων αγροτών και μικροεπενδυτών.

Το χάος όμως συνεχίζεται και στην κοινωνική ασφάλεια και το θράσος των κρατούντων. Η λαθρομετανάστευση ρημάζει τα όποια αποθέματα ηρεμίας των επαγγελματιών και των πολιτών, μαζί και με την ίδια την ζωή τους. Είδαμε λοιπόν προσφάτως στο κέντρο της Αθήνας να συλλαμβάνονται 47 Αλγερινοί λαθρομετανάστες που είχαν το ορμητήριό τους γύρω από την πλατεία Κουμουνδούρου και είχαν κάνει το τελευταίο εξάμηνο 160 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ στις «αγαθοεργίες» τους χρησιμοποιούσαν και μαχαίρια.

Είχαμε όμως και την ελεεινή περίπτωση της δολοφονικής επιθέσεως σεσημασμένων Αλβανών κακοποιών σε βάρος ελληνόπουλων στο Διαβατό Ημαθίας με τα εξωφρενικά στοιχεία της απόκρυψης της πραγματικής διάστασης από τις αρχές και τους ενημερωτές του Συστήματος, αλλά και την εξαφάνιση από το δικαστικό μέρος του κακουργηματικού χαρακτήρα της υπόθεσης. Μια σωματική βλάβη και όλα καλά. Για να μην ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός εναντίον των λαθρομεταναστών. Και να παρουσιάζονται δακρύβρεχτα ρεπορτάζ στο zougla.gr για Μαροκινούς λαθρομετανάστες που ακρωτηριάστηκαν στο ναρκοπέδιο του Έβρου αφού ήρθαν να κυνηγήσουν παράνομα το όνειρό τους και να πρέπει να τους πληρώνουμε ως κράτος και λαός από πάνω.

Και να ξηλώσουμε άραγε και τα ναρκοπέδιά μας; Όταν ήδη πληρώνουμε τζάμπα παιδεία, υγεία και δίνουμε πλουσιοπάροχες συντάξεις με λίγα χρόνια εργασίας στους λαθρεπιβάτες των συνόρων. Και όταν δίνονται δικαιώματα ψήφων για να μας κουμαντάρουν τις τοπικές κοινωνίες με λαθρονομοσχέδια και σχέδια τύπου «Καλλικράτης». Και όταν η εγκληματικότητα πάει σύννεφο. Κι ας εγκαθιστά ο Χρυσοχοίδης ο του Προστασίας του Πολίτη υπουργός γραφεία της Φρόντεξ της ευρωπαϊκής φύλαξης στον Πειραιά. Τι κι αν στον Έβρο συνέλαβαν με την μία 42 λαθρομετανάστες και 7 διακινητές με την μία. Με την διακίνηση εκ Τουρκίας να συνεχίζεται κανονικά.

Το σχέδιο Καλλικράτης να είναι καλά κι ας διαιρέσουμε την χώρα σε ημιαυτόνομα κρατίδια. Αφού το θέλουν και οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι. Και αφού ο νέος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Tomasso Padoa έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος της υπουργικής επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κατά τα άλλα η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη που «νοιάζεται» για τον Έλληνα Εργαζόμενο και την Ελλάδα αγωνιζόμενη υπέρ των λαθραίων επιλογών, των ξένων και της «δημοκρατίας» της, καλεί ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και Οικολόγους Πράσινους να κάνουν στην Θεσσαλονίκη αντιδεξιό μέτωπο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πρόσωπο του Μπουτάρη που γουστάρει ελληνοτουρκικές και κεμαλικές φιλίες και οδούς.

Για ποια ελληνική κοινωνία μπορεί να μας μιλήσει ο ντόπιος καθεστωτικός Νεοταξισμός; Είναι σαφές ότι η Επανάσταση της Ελληνικής Κοινωνίας είναι μονόδρομος. Επανάσταση ψυχών, συνειδήσεων και πατριωτικών έργων στο πλευρό του Ελληνικού Εθνικοκοινωνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger