Το σχέδιο που έχουν στήσει οι τοκογλύφοι είναι απλό αλλά αποτελεσματικό.
Α) Βάζεις κάποιους ελεγχόμενους πληρωμένους πολιτικούς σε διάφορες χώρες και ελέγχεις "το παιχνίδι".
1) Η τοποθέτηση πολιτικών σε διάφορες χώρες σαν πιόνια των τοκογλύφων με την ταυτόχρονη χρηματοδότηση και ανάδειξη νέων και παλαιών πολιτικών σχηματισμών σε διάφορες χώρες.
2) Πολιτικοί που αρπάζουν και σπαταλούν ασύστολα τα λεφτά των λαών, ή επιστρέφουν τα λεφτά των εκτυπωτικών μηχανών πίσω στους "εκτυπωτές" με διάφορες κομπίνες π.χ. χρηματιστήριο, ομόλογα.
Β) Μετά φροντίζουν να δημιουργήσουν τόκους που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν.
3) η χρέωση των κρατών με ομολογιακό δανεισμό που είναι μετατρέψιμα με "εργαλεία" τύπου Δ.Ν.Τ.,
4) τα οικονομικά αδιέξοδα κρατών στην αποπληρωμή τεράστιων τόκων στους τοκογλύφους "δικαιολογόντας" την μετατροπή του χρέους με την φτωχοποίηση των λαών και την αρπαγή των δημοσίων και ιδωτικών περιουσιών
1). το ξεπούλημα της περιουσίας που με ιδρώτα και αίμα φτιάξαμε εμείς και οι πρόγονοί μας π.χ. οικοδομήματα, οργανισμούς κοινής ωφέλειας κ.α.
2). και του ξεπουλήματος της χώρας μας, σε λωποδύτες
3). Του ξεπουλήματος των αγώνων για ασφαλιστικές, οικονομικές, συνταξιοδοτικές και κοινωνικές κατακτήσεις
Πόσο επίκαιρα για την χώρα μας είναι τα παρακάτω που συνέβησαν στην Αργεντινή;
π.χ. το ξεπούλημα πάρα πολλών κρατικών οργανισμών, την ιδιωτικοποίηση ενεργειακών πόρων, οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου κ.α.
Αποσπάσματα από το memoria del saqueo:
Η μετατροπή ήταν μέρος ενός παγκόσμιου σχεδίου, συνδεδεμένου με ένα χρέος το οποίο είχε καταστεί αδύνατον να αποπληρωθεί (το χρέος της Αργεντινής είναι υποπολλαπλάσιο της Ελλάδας).
Το 1992, ο υπουργός οικονομικών Cavallo διαπραγματεύτηκε με τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Nicholas Brady, γην εξαγορά του χρέους, προσφέροντας σε αντάλλαγμα τον εθνικό μας πλούτο σε τιμή ευκαιρίας.
Αγοράζονται κρατικές επιχειρήσεις, με εθνικά ομόλογα με υπερτιμημένη κατά 15% την ονομαστική αξία τους, αλλά εξαγοράσιμα στο 100%. (όροι στο μνημόνιο για το ξεπούλημα)
Αυτή η συμφωνία (όροι στο μνημόνιο για το ξεπούλημα) έγινε η αιτία να ζημιωθεί η χώρα πάνω από 30 δις δολλάρια.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατάφερε σήμερα να πραγματοποιήσει επτά θεμελιώδεις ιδιωτικοποιήσεις, σε επτά στρατηγικούς τομείς για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, των τηλεφωνικών εταιριών, των διοδίων, σιδηροδρόμων, του ραδιοφώνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
Δεν σώθηκε τίποτα. Άσχετα με το τι ήταν ή πόσο κόστιζε, ή αν χρειαζόταν να πουληθεί.
Με τη μέθοδο περασμένων αιώνων, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ήταν προέκταση της αποικιακής εκμετάλλευσης.
Αρχικά απογυμνώθηκε το υπέδαφος από τα πολύτιμα μέταλλα.
Στη συνέχεια καταληστεύθηκαν το πετρέλαιο, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες.
Οι ξένες εταιρίες έκαναν στη χώρα μας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν στις δικές τους.
ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ
Είχαν απαλλαγεί για την μη εκτέλεση των έργων. Οι χρεώσεις λογαριασμών αυξήθηκαν (έχουμε και στην Ελλάδα το “φρούτο” των αυξήσεων που βαφτίζεται “πράσινες” ή “πατριωτικές” αυξήσεις)
ώστε ο λαός ουσιαστικά να πληρώσει για τις επενδύσεις τους. Δεν χρειάζονταν νέα κεφάλαια.
Σε όλο τον κόσμο, όσο περισσότερο ρίσκαραν, τόσο περισσότερο κέρδιζαν (οι ξένοι επενδυτές).
Αντίθετα, στην Αργεντινή, χωρίς καθόλου ρίσκο κέρδισαν τεράστια ποσά.
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ
Διπλασίασαν ή τριπλασίασαν τις χρεώσεις σε δολλάρια.
26 ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις (δηλαδή το 13% των συνολικών επιχειρήσεων) εισέπραταν το 60% του εθνικού εισοδήματος.
(π.χ. στην Ελλάδα ακριβοπληρώσαμε με τεράστια ποσά την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων σε Αμερικάνικες εταιρίες και ακριβοπληρώσαμε το σύστημα C4I που δεν το παραλάβαμε όπως όριζαν οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί)
Στην Ισπανία, ο De la Rua, προσφέρει την επέκταση της παραχώρησης των πλουσιότερων αποθεμάτων αερίου της Αργεντινής, της Loma de la Lata στην εταιρεία πετρελαίου Repsol.
Αποθέματα αξίας 50 δις δολλαρίων, παραδίδονται παρανόμως για 300 εκατομμύρια δολλάρια.
ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Η Αργεντινή είναι μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο και στη Λατινική Αμερική.
Καμιά άλλη χώρα δεν εγκατέλειψε (η Ελλάδα πάλι στην πρωτοπορία δεν θα πουλήσει κρατική εταιρεία που βγάζει πετρέλαιο επειδή “φυλάνε” το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα ορυκτά οι προδοτικές κυβερνήσεις για την παραχώρηση σε αμερικανικες εταιρείες, πρόλαβε και πούλησε όμως τα ΕΛ.ΠΕ.) τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της χωρίς να χάσει ένα πόλεμο.
Η χώρα προδόθηκε πραγματικά από την άρχουσα τάξη.
Το Μεξικό, Βραζιλία και τη Βενεζουέλα ποτέ δεν ιδιωτικοποίησαν τα πετρέλαιά τους.
Γιατί ήταν η πώληση της YPF τόσο λάθος;
Λόγω του ρόλου που διαδραμάτιζε η YPF στη χώρα, και στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
Αρκεί να θυμηθούμε ότι όταν ο Mosconi ίδρυσε την YPF, την πρώτη κρατική εταιρία στον κόσμο, το πετρέλαιο θεωρείτο στρατηγικής σημασίας, και η πώληση των καυσίμων υπόθεση εθνικού συμφέροντος.
Εάν η διεθνής τιμή πετρελαίου αυξάνόταν, η YPF διατηρούσε τις τιμές χαμηλές, σύμφωνα με το κόστος παραγωγής και όχι τις τιμές αγοράς...
.... Προσέλαβαν την εταιρία McKinley ώστε να υποεκτιμήσει την αξία τους.
Ένα χρόνο αργότερα τα αποθεματικά επανεμφανίστηκαν στους λογαριασμούς με την πραγματική αξία τους. Έτσι πούλησαν, ας πούμε αποθεματικά για 100, όταν αυτά άξιζαν 140.
Ένα καρτέλ από 4 πολυεθνικές επέβαλε στους καταναλωτές τις υψηλότερες τιμές καυσίμων στη γη (τι ακούμε για συνεχή αύξηση των καυσίμων ΄στους καταναλωτές όταν η Ελλάδα έχει τεράστια αποθέματα ορυκτού πλούτου που στο μέλλον θα τα νέμονται πολυεθνικές εταιρίες κυρίως αμερικανικών συμφερόντων)
Ποιός ελέγχει;
Μπορούν να αντλήσουν όσο πετρέλαιο θέλουν;
Κάνουν απλώς μια ένορκη δήλωση.
Που σημαίνει;
Με δήλωση ενόρκως, ενημερώνουν τους Αργεντινούς πόσο πετρέλαιο έχει αντληθεί.
Το “θαύμα της Αργεντινής” κατέληξε σε κοινωνική καταστροφή.
Τα σχέδια του Cavallo (υπουργός σε αντίστοιχη θέση με του Παπακωνσταντίνου) εξαφάνισαν τη μεσαία τάξη, έκαναν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Το 60% του πλούτου πέρασε στα χέρια του πλουσιότερου 10%.
Ο κόσμος υποφέρει. Ο κοσμος πεινάει.
Η ανεργία εξαπλώθηκε σαν την πανούκλα, μολύνοντας όλη την κοινωνία. Οι ουρές των ανέργων μεγάλωναν καθημερινά. Η ανεργία από το 11% έφτασε στο 20%, χωρίς να υπολογίζουμε όσους είχαν περιστασιακές δουλειές.
Ποιά ήταν η κατάσταση των εργαζομένων;
Έχασαν τους μισθούς τους, την κοινωνική ασφάλιση, την ασφάλιση ανεργίας, τηνυγειονομική τους κάλυψη. Πάνω από το 50% εργάζονται ανασφάλιστοι.
Μια κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στις πιο υπανάπτυκες χώρες.
Οι άνθρωποι δεν τολμούσαν να αντισταθούν, γιατί φοβούνταν τις απολύσεις, και ότι την επόμενη μέρα μπορεί να μην υπήρχε άλλη λύση. Έτσι αναγκάστηκαν σε περικοπές των μισθών, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, εργασία σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Χάνοντας κάποιος τη δουλειά του βρισκόταν σε απόγνωση. Αμέσως ενωνώταν με μια στρατιά ζητιάνων, μια στρατιά αποκλεισμένων.
Αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη, σε άγχος.
Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου τα κοινωνικά δικαιώματα ήταν κάποτε τα πιο προηγμένα, χιλιάδες άποροι άνθρωποι συναθροίζονταν στην εκκλησία του San Cayetano, προστάτη αγίου της εργασίας, ζητώντας τη βοήθειά του.
Τρίτη 6 Ιουλίου 2010
Το σχέδιο που έχουν στήσει οι τοκογλύφοι είναι απλό αλλά αποτελεσματικό
6:51 π.μ.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
1 σχόλια:
Περιγράφεις την Ελλάδα.
Σήμερα.
Και τους δημίους της.
@αλλενάκι
Δημοσίευση σχολίου