Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σκέψεις απλού πολίτη για την ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας. Η ευημερία του Ελληνικού λαού μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προστατευτισμού και του Εθνοκεντρικού πατριωτικού σχεδιασμού της παραγωγής.

πηγή: Ιδεοπηγή
το είδα στο αἰέν ἀριστεύειν
Γράφει ο Κλεισθένης
Ο θεός της Ελλάδας κάνει πάλι το θαύμα του. Οι αγορές δεν πρόκειται να μας ξαναδανείσουν. Οι υπευθυνοανεύθυνοι πολιτικάντηδες κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβγούμε στις αγορές δλδ να ξαναδανειστούμε ανεβάζοντας το ήδη υπέρογκο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη. Τέτοιος «πατριωτισμός» είναι για φτύσιμο ή για γιαούρτωμα ή για αβγομαχίες.
Ευτυχώς για εμάς τους απλούς πολίτες οι αγορές δείχνουν απροθυμία στο να μας ξαναδανείσουν. Αυτές οι αποφάσεις τους έρχονται σαν «μάννα εξ ουρανού» γιατί έστω και αργά η Ελλάδα θα παραμείνει όσο είναι σήμερα δανεισμένη με προοπτική είτε να αποπληρώσει το χρέος (πράγμα αδύνατο για πολλούς οικονομολόγους) είτε να «κουρέψει» το χρέος αυξάνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο αποπληρωμής (το πιθανότερο σενάριο) είτε να αρνηθεί την αποπληρωμή του χρέους χαρακτηρίζοντάς το παράνομο και ειδεχθές (σενάριο που προϋποθέτει ηγέτη με «ούμπαλα»).
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε στο μέλλον;
Οι τομείς όπου η Ελλάδα υπερέχει και μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τον καταστροφικό εξωτερικό δανεισμό είναι λίγο-πολύ γνωστοί.
Η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ναυτιλία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ίσως και κάποιοι άλλοι.
Μία ισορροπημένη και διαρκής ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ ούτε στα πλαίσια της σημερινής ΕΕ. Αυτά είναι υπεύθυνα για το σημερινό μας χάλι.
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η αποχώρηση απ’ την ΕΕ, ο προστατευτισμός της εγχώριας παραγωγής και ο περιορισμός της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων θα συγκρατήσουν τον κατήφορο και θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα.
Η κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική είναι ο θάνατος της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Το σύνθημα ούτε ένα αγροτεμάχιο ακαλλιέργητο πρέπει να γίνει ένα απ’ τα βασικά. Η μετοίκηση των πολιτών απ’ τα αστικά κέντρα στην επαρχία μπορεί να δώσει και εργασία και παραγωγή και ανάπτυξη.
Το σκληρό και ακριβό ευρώ είναι η ταφόπλακα της ανταγωνιστικότητας, των εξαγωγών και του τουρισμού.
Η ύπαρξη απειλών κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας που μας αναγκάζουν να δαπανούμε υπέρογκα ποσά για την άμυνα πρέπει να εκλείψουν.
Η Ελλάδα οφείλει και δικαιούται να γίνει παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού. Η διεξαγωγή παγκόσμιων επιστημονικών και άλλων συνεδρίων μπορεί να γίνει στην Ελλάδα (τα ολυμπιακά ακίνητα τα ‘χουμε) καθώς και ανάληψη διοργάνωσης περισσότερων παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων.
Η παλιότερη πρόταση για μόνιμη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα μπορεί να γίνει όραμα για τους Έλληνες και βασική επιδίωξη για το μελλοντικό πολιτικό μας σύστημα.
Η Ελλάδα αν κατορθώσει να γίνει παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο κάθε επεκτατική προσπάθεια όσων επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα θα είναι μάταιη γιατί θα αντιδρά η παγκόσμια κοινότητα. Η Ελβετία όντας κράτος φύλαξης κεφαλαίων το ‘χει καταφέρει.
Η βιομηχανοποίηση της χώρας ούτε πέτυχε τις περασμένες δεκαετίες ούτε έχει πιθανότητες να πετύχει. Η μικρή και ευέλικτη παραγωγική μονάδα ήταν και είναι στο DNA των Ελλήνων.
Αν καταφέρουμε να είμαστε αυτάρκεις τότε μπορούμε χωρίς το άγχος των εισαγωγών να εξάγουμε τα πλεονάσματα. Ο υπάρχον ορυκτός πλούτος μπορεί να μας δώσει τεράστια ποσά αρκεί η εκμετάλλευσή του να γίνει σε συνεργασία με διεθνείς εταιρίες με πρώτο μέλημα το συμφέρον της χώρας.
Αγαπητοί εξουσιαστές δεν θέλουμε άλλα δάνεια, αφήστε μας να δουλέψουμε όπως ξέρουμε, όπως δούλεψαν οι πατεράδες και παππούδες μας. Μπορούμε να παράγουμε τόσα ώστε να ζούμε ανθρώπινα και να εξάγουμε προς άλλα κράτη.
Αυτές οι σκέψεις φυσικά είναι σκέψεις απλού πολίτη που δεν έχει πτυχία και διπλώματα αλλά αγάπη για τη δουλειά και την πατρίδα.
Ας έχουμε την υγειά μας και που ξέρεις κάποτε μπορεί να ζήσουμε ανθρώπινα στη χώρα μας την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger