Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Το νεο στυλιτικο, must στα σπιτια για τον χειμωνα, θα ειναι η ξυλοσομπα

πηγή: http://amantomatimou.wordpress.com/

Αναγνώτης του blog http://amantomatimou.wordpress.com/ έγραψε το παρακάτω κείμενο.



10 μηνες  GAP
 

Τα καταστηματα βαζουν το ενα πισω απο το αλλο, λουκετο.
Στην βασιλισσης ολγας βρεχει αρβυλες
Το νεο στυλιτικο must στα σπιτια, για τον χειμωνα θα ειναι η ξυλοσομπα, ενω οι χωροι των λαικων αγορων, αποτελουν μετα τις 2 το μεσημερι, την εναλλακτικη στο μαρκετ για τα τιμημενα γηρατεια που τα πηρε η μπαλα της αναπτυξης και βουβαθηκαν απο την ηχω του αλλησμονητου ..
”λεφτα υπαρχουν”
και  σκυμενοι στα σκουπιδια και στα σαπια λαχανα,ψαχνουν να βρουν την αριστερη τους ιδεολογια ..η τον δρομο για το σπιτι. τα σαφαρι  και οι ομαδικες εκδρομες για λιγους συνταξιουχους της χρυσης εποχης των 80s, σημερα πλεον ειναι εμπειρια που προσφερεται απλοχερα σε καθε γεροντοπαππου, καθε φορα που ξεπορτιζει για να παρει την συνταξη, η παξιμαδι για την λιγουρα.. τριπλαρει την παρεα των αλβανων που πινει μπυρες στο παγκακι, γλιστραει προσεκτικα γυρω  απο τους αφγανοσομαλους φορωντας καλου κακου κι ενα κρανος γιατι ποτε δεν ξερεις τι σπαθια  μπορει να βρεξει στο κεντρο μεσημεριατικα..
Για ξεκαρφωμα απλωνει το χερι να ζητησει  μισο ευρω μπροστα στον μαυρουκο που πουλαει τζουλια και με την πλατη μπαινει στην τραπεζα.
Ζουγκλα και μαλακιες… ο metro-tarzan τα κανει ολα και συμφερει..ασε που ετσι και μαρσαρει κανα μηχανακι  διπλα του γλιτωνει και τα καθαρτικα..
χεσε μεσα δηλαδη.. βρακι δεν εχει ο κωλος μας,παρτε μια νταλικα.
Κι ενω η νεολαια τον εχει αρπαξει και δεν ξερει κατα που να κανει, (αφου και διδακτορικο στο london school of economics να εχεις,οι πιθανοτητες να διοριστεις στο δημοσιο,ειναι ομοιες με εκεινες που εχει ο παγκαλος  να αδυνατισει..)
οι κυβερνωντες κανουν  βλαχοπροπαγανδα με επικαλυψη σοκολατας…. 
ειναι αντισυνταγματικο να παραμενει κλειστο το  ταδε επαγγελμα 
-λενε-
αλλα στην ουσια εννοουνε,-
αφου βλεπεις σε πηδαμε…
δεν σε εξοργιζει να περναει καλα  ο αλλος; 
Αυτός γιατι να γλιτωνει-
Κι ενω  θα περιμενε κανεις ολοι να αντιδρασουμε απαιτωντας να ζουμε καλυτερα, αυτη η χωριατοτσατσια βρισκει υποστηριξη.
Kαι δεν αναφερομαι στους πληρωμενους βεζυρογλυφτες του τιβι η στον καθε καθυστερημενο ξαδερφο του αυστραλοπιθηκου που το γαιδουρι το εκανε φατσομπουκι και το εβαψε πρασινο για να γκαριζει  μεσω διαδικτυου…. δυστυχως, περα απο τους ξεπουλημενους και τους φανατισμενους  ιντερνετοσυνδικαλιστες,υπαρχει  και η μεριδα των βολικων ηλιθιων,οι οποιοι αποδεικνυονται και η δυναμη κρουσης στο κοινωνικο μπαχαλο που εχουμε περιελθει.
Ο κυρ κωστας που καβαλουσε το ποδηλατο για να κανει μπακαλοβιζιτα και να αφησει τις ντοματες και τα κολοκυθακια στα σπιτια των παραλιγο γιαπις. ο κυρ θανασης ο φαρμακοτριφτης που τωρα αφησε το μαγαζι στην κορη του και παει διακοπες στην αυστρια για να πει σ’εμας τους ιθαγενεις πως ζουνε οι πολιτισμενοι εξω…ο κυρ νικος που κουραστηκε να χτυπαει σφραγιδες στο δημοσιο και ο γιαννακης που η σουλα δεν τον εχει  ουτε για φτυσιμο…A και ο παραλιγο γιαπης που αντι ν’ανοιξει καφετερια,τρυπωσε διπλα απο την αστυνομια και  φτιανει πιστοποιητικα για το διπλωμα…γεροντογοηδες της ζωης και γερασμενοι  απο την απορριψη νεοι,βρισκουν το πνευματικο βιαγκρα τους σε εννοιες οπως αντισυνταγματικο, αντιθετο στους ευρωπαικους κανονισμους.ειναι οι ευρωσυνδικαλιστες της γειτονιας μας  κατι σαν τον κωτσο στην  Ε.Ο.Κ  σε πιο ιντελεκτουελ εκδοση.ειναι εκεινοι οι οποιοι δεν μπορουν και δεν προκειται να κανουν ΤΙΠΟΤΑ..η οταν το αποφασισουν θα ειναι πλεον αργα…
Κατευθυνομαστε  με μαθηματικη ακριβεια σε πτωχευση.
Εχουν μπουκαρει μεσα στο σπιτι μας και ενω αλλος παιρνει την τηλεοραση, αλλος ωμονεται την τραπεζαρια και αλλος ξηλωνει τους σωληνες,ο GAP ερχεται ολογελαστος γιατι τα ΔΟΥ-ΝΟΥ-ΤΑ του ειπαν μπραβο που βαζει τακτικα λεφτα στον κουμπαρα. κι εκει που ολοι πρεπει να ειμαστε υπερηφανοι,χαρουμενοι,ικανοποιημενοι που ειπαν τοσο καλα λογια και ηπιαν και μια σαμπανια στην υγεια του μαλακα,βρισκονται στην Θεσσαλονικη αγνωμονες που κανουν πορειες διαμαρτυριας και ενας τρομοκρατης που παει να
βαρεσει το καημενο το giorgo με παπουτσι   o tempora o mores… 

Ας ειναι καλα ο καλος ο χατζηνικολαου και οι κυριουληδες του μεγκα και του αντενα που τοσο σκληρα προσπαθουν για να μας πουν τι να σκεφτουμε.
Τι κι αν την συνταξη η γεννια μας δεν την βλεπει ουτε με τηλεσκοπιο.
Τι κι αν μια κοπελα που εργαζεται σε μια καφετερια για την ξεφτιλα των 500 ευρω την στελνουν σπιτι της με το που θα μεινει εγκυος.
Τι κι αν οσοι μειναμε φευγουμε γιατι ο τοπος μας δεν μπορει να μας θρεψει.
Τι κι αν αυτοι που μενουμε και ασφαλιζομαστε,πληρωνουμε την ευδαιμονια του καθε μπαρμπα που εθρεφε κωλο οταν δουλευε και τωρα ειπε να  τον αξιοποιησει  αναλυοντας θεωριες του κωλου με υφος ναπολεωντα καβαλα στην καρεκλα..τι κι αν κανενας πλεον δεν κανει παιδια…
don’t worry ο πασοκιστανος  λυνει το δημογραφικο,φερνει πισω και το χαμενο θρησκευτικο αισθημα.(τεσσερις χιλιαδες μουσουλμανια φαγαν ο ενας στην μαπα την ποδαριλα του αλλου στην πλατεια κοτζια για να γιορτασουν το τελος του ραμαζανιου.)
Βεβαια, το προβλημα δεν ειναι  οι μουτζαχεντιν  με τα σαρικια και ο καθε λαθροποντικας που ξετσουτσουνισε και ειπε  να μιλησει για δικαιωματα την στιγμη που στην απολυτα φιλελευθερη ολλανδια και στην σοσιαλιστικη σουηδια, εχει παρει τον πουλο παραμασχαλα και εχει φυγει μαζι με ενα τσουβαλι ξυλο για ενθυμιο.
Το προβλημα δεν ειναι που ανηλικοι ελληνες σφαζονται απο 40χρονους αλβαναουα ουτε που αν πας ανασφαλιστος σε νοσοκομειο πληρωνεις ενω ο αλλοδαπος  τα περναει στο ταμειο του γραφτα.
Το προβλημα ειναι οτι  εμεις οι ιδιοι δεν εχουμε καταλαβει το προβλημα μας και αφηνουμε αλλους να κρινουν για εμας.
Το πολιτικο συστημα, απο την βαση μεχρι την κορυφη εχει αποτυχει.
Απο τους επιδοξους βλαχοδημαρχους-ακολουθητες μεχρι τον ηλιθιο ξαδερφο του σλοθ (βλεπε παγκαλος) τον τραπεζοκομο της κυρα μαρικας και τον  επιδοξο γονδολιερη της παρου…
μαζι τους  εχει χασει καθε αξιοπιστια η μονιμη τσατσα του συστηματος.
Το τηλεοπτικο κατεστημενο και οι μπετοκαναλαρχες που μεταξυ διοδιων και εξορυξης χρυσου,κανουν και μια διαμορφωση της κοινης γνωμης..
Η κινηση ειναι τοσο απλη οσο και επιβεβλημενη.
Κλειστε την τηλεοραση και ανοιξτε το μυαλο σας. αυτη ειναι η γη μας  και αυτη ειναι η ζωη μας. και δεν την χαριζουμε σε κανεναν ΚΕΡΑΤΑ .
Σκεφτομαστε
Αποφασιζουμε…
Αν ξεκινησουμε,δεν θα αργησει  και η ωρα που θα ΔΡΑΣΟΥΜΕ..
Και δεν εχουμε πολυ καιρο
Απο εμας θα κριθει αν η  χωρα που θα ζουμε αυριο θα ειναι η ελλαδα του γιωργου της ελενης του δημητρη του φανη και της μαριας η αν θα γινει το φεουδο του σορος και το θεματικο τσιρκο των φυλων της αθηνας που ετοιμαζει η πρωην ξωβυζη και νυν γκομενα βουγια -παυλα- υπευθυνη για θεματα μεταναστευτικου αφρα αλ σαλεχ
Απο εμας θα κριθει αν θα μπορεσουν επιτελους να βγουν μπροστα οι αριστοι και οχι πια οι αχρηστοι.  
Απο εμας θα κριθουν τα παντα και πρωτα εκεινα που μας κρινουν και πασχιζουν να μας καθορισουν ψωνισμενοι ντελαληδες της τηλεπανηγυρης, ετοιμαστειτε….
η ληθη και τα γιαουρτια ειναι ΚΟΝΤΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger